"Ozzy. Без цензура" - Сю Крофърд

Винаги съм харесвала хората, които не се сливат с тълпата, а ярко изпъкват на нейния фон. Чист интерес, дори да не одобрявам дейстията и поведението им. Такъв е и небезизвестният Ози Осбърн - побъркан, странен, луд или просто не у ред!

"Ozzy. Без цензура" се състои от предговор, 10 глави и допълнителни материали, сред които е и пълната дискография и видеография на Джон Майкъл Осбърн, известен повече като Ozzy. Главите са разделени тематично и въпреки това хронологията не губи своя ред. Най-фрапиращи, а съответно за мен и най-интересни, се оказаха "Прилеп от Ада?" и "Самоубийствено решение?", разкриващи факти, от които оставаш с отворена уста... А такива хич не са рядкост в живота на Ozzy, защото малко са хората, които могат да се "похвалят", че са отхапали главата на бял гълъб и дори на прилеп! Не всеки е обикалял пиян, облечен в зелената вечерна рокля на жена си, нито пък всеки е препикавал националната светиня на Тексас :) Но колкото са забавните случки в ежедневието на изпълнителя, толкова са и трагичните. Рокаджията трудно преживява раздялата си с алкохола и една вечер под влиянието му просто съобщава на съпругата си: "Решихме, че трябва да си идеш!".
Биографията му е от онези книги, които трябва да се прочетат, за да ни докажат колко сме скучни и предвидими и колко тесни са рамките на ежедневието ни.

http://www.azcheta.com/2007/10/ozzy.html

още публикации
 
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.