The Doors: От другата страна

The Doors: От другата страна

Джери Хопкинс, Дани Шугърман

Изданието е с изчерпан тираж!

ДЖЕЙМС ДЪГЛАС МОРИСЪН сам създава своите демони. Той е певец, философ, поет, бунтар, брилянтен, харизматичен и посветен търсач, отхвърлил всяка форма на контрол и пренебрегнал всички условности. Изпробвал „границите на реалността, просто за да види какво ще се случи“. Вокал на The Doors, една от най-успешните групи на 60-те, в своите пърформанси Джим Морисън преплита театър, философия и политика, нарушавайки всички правила на и зад сцената, непрестанно пришпорвайки огромната си публика да премине през дверите на възприятието, да се освободи от условностите, да намери себе си.

ОТ НЕГОВОТО РАЖДАНЕ във Вирджиния през 1943 г. до смъртта му в Париж почти 28 години по-късно, представяме ви откровената, завладяваща и безкомпромисна история на поета-шаман Джим Морисън, оставил незаличима следа в душите и умовете на поколения и, който вълнува и до днес. Това е историята на Кралят на Гущерите – екзестенциалното пътуване на Джим, за да включи в жизнения си опит вездесъщността на неизбежната смърт.

В КНИГАТА СА ВКЛЮЧЕНИ и над 70 фотографии, които оформят паралелен разказ. Освен снимки на Джим Морисън ще видите и кадри от концертите на The Doors – агония в ритъма на танца на войната и възбуждаща интимност – доближаващи се толкова до преживяването на шамански ритуал колкото рок публиката въобще някога е виждала.

ЕДИНСТВЕНО в българското издание ще намерите пълната дискография на The Doors до 2007 г., както и превод на някои от най-известните песни на групата „The End”, „Riders On The Storm“, „When The Music's Over“. Ще видите и текстът на  L.A. Woman“, написан собственоръчно от Джим Морисън.

THE DOORS: ОТ ДРУГАТА СТРАНА
Автори: Дани Шугърман, Джери Хопкинс

Превод: Надежда Радулова
Консултант: Димитър Ковачев - Фънки
Твърди корици, 488 страници
Корична цена 25 лв.
С отстъпката на "Махалото" - 20 лв.

 

Поръчайте на office@mahaloto.net

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.