ПРОСТО ДЕЦА

ПРОСТО ДЕЦА

Пати Смит

ТОВА Е НАЙ-СТАРАТА ПРИКАЗКА НА СВЕТА: за момиче и момче, които се влюбват. Но когато момичето е пънк иконата, поет и истински ренесансов творец ПАТИ СМИТ, а момчето е световноизвестният скандален фотограф РОБЪРТ МЕЙПЪЛТОРП, обичайното изчезва още с първите думи на тяхната история. Двамата се срещат в Ню Йорк, в кипежа на 60-те години, и без да подозират, ще свържат неразривно съдбите си. Те са просто деца, когато си дават клетва да се грижат един за друг, и никога не й изневеряват. Никой не вижда света като тях и мечтите им предчувстват свобода, екстаз и избавление. Спасяват се взаимно, споделяйки свещената мистерия да си творец, болките на порастването и смелостта да предадеш самотата си и да я замениш с доверие.

Накъде ги отвежда всичко това? Какво става с тях?

Води ги един към друг. Стават себе си.

 

Пати Смит и Робърт Мейпълторп откриват призванието и признанието си сред творци като Уилям Бъроуз, Джими Хендрикс, Анди Уорхол, Боб Дилън. Живеят в легендарния хотел „Челси”, приличащ на кукленска къща от Зоната на здрача, в която всеки е някой, дори да е никой във външния свят. Присъстват на раждането на сцената в клуб „CBGB  и оставят отпечатъка си върху една епоха, отекваща и до днес с вдъхновението и посланията си.

 „ПРОСТО ДЕЦА” започва като романтична история и завършва като елегия за младостта, мечтите и непоколебимостта да следваш пътя си, дори когато толкова пътища се пресичат. Прелюдия към славата и разказ за любов и приятелство.

 

 

 „Пати Смит ни дава поетичен шедьовър, рядка и ценна покана да надникнем в истинско ковчеже със съкровища.”  - Джони Деп

 

„Бяхме като Хензел и Гретел, загубени в тъмната гора на света. Имаше изкушения и вещици, и демони, каквито дори не си бяхме представяли, както и блясък, за който само предполагахме, че съществува.” - Пати Смит

 

 

 

„ПРОСТО ДЕЦА”, автор Пати Смит

превод Катрин Гайдарова

288 стр. илюстрирани с архивни фотографии

ISBN 978-954-8338-16-5

цена 18 лв.

 

Поръчайте с отстъпка от сайта на "Махалото" на промоционална цена от 13 лв.

Свали откъс

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.