NIRVANA - Биографията на Кърт Кобейн

NIRVANA - Биографията на Кърт Кобейн

Чарлс Р. Крос

Изданието е с изчерпан тираж!

КЪРТ КОБЕЙН е много повече от обикновена музикална (анти)звезда, мъченическа попкултурна икона или средностатистически сърдит млад човек. Обявен за гласа на поколението на 90-те, той не е герой или гуру, той е „глупав и заразен”, по собствените му думи. Глупав, заради изборите, които прави и които в крайна сметка отнеха на света таланта му. Заразен – заради всепоглъщащата искреност, с която изразява своята насмешка, страх и омраза към един неприятен и лицемерен свят, в който е лошо да си сам.
Двадесет години след като NIRVANA направиха революция на сцената и грънджът промени музиката, песните на Кърт Кобейн продължават да говорят на тийнейджърите в душите ни. И днес гневът, изтерзаните му стихове, дръпнатата му ирония се сблъскват с установеното, „нормалното”... скучното в едно в крайна сметка простичко послание – че не сме сами и не бива да спираме да търсим онова, което ще ни изпълни.
Тази книга е историята на неговия живот, разказ за демоните и вдъхновението му. За дъжда в Сиатъл, за неразбраните деца, за нуждата от някой и нещо, което да замести празнотата в душите ни. За един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.
Обявена от критиката и феновете за най-подробното и изчерпателно проучване на неговия живот, „Биографията на кърт Кобейн” от Чарлс Р. Крос се базира върху впечатляващо по обем многогодишно проучване, достъп до личните дневници на Кобейн, стотици интервюта с хората, пресекли своя път с неговия, и изострената чувствителност на автора към смисъла и музиката на NIRVANA. В книгата ще намерите още над 80 архивни фотографии, като единствено в българското издание фигурира пълна дискография на Nirvana, допълнена с преводи на обръщенията на Кърт Кобейн към слушателите от албумите Nevermind и Incesticide.


NIRVANA БИОГРАФИЯТА НА КЪРТ КОБЕЙН
Автор Чарлс Р. Крос
меки корици, 512 страници
Превод Анна Христова
Музикален консултант Кристиян Костов
Цена 22 лв.

С отстъпката на "Махалото" можете да я закупите за 18 лв.

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.