Чукът на боговете - Сагата за Led Zeppelin

Чукът на боговете - Сагата за Led Zeppelin

Стивън Дейвис

Led Zeppelin!!

 

"ЧУКЪТ НА БОГОВЕТЕ" - епичната сага за властването на Джими Пейдж, Робърт Плант, Джон Пол Джоунс и Джон Бонъм - е най-продаваната рок биография за всички времена.

От създаването на групата от пепелищата на The Yardbirds, през шеметния й успех, до нещастията, които ги сполитат и последния полет на цепелина – авторът на бестселъри и музикален журналист  Стивън Дейвис проследява цялата кариера на ZEPPELIN, без да премълчава нищо от скандалните истории за тях, но и никога не изпуска от фокус онова, което всъщност е истинската легенда – музиката им. И след всичко, в края на книгата Джими, Робърт и Джон продължават напред – понякога окъпани в блясъка на славата, друг път усещащи тежестта на годините, но винаги спазвайки древната традиция на трубадурите: да търсят ново вдъхновение, да преоткриват стари песни и да предоставят уникалното си изкуство на своята необятна публика, която обхваща вече три поколения рок фанатици, увлечени от черната магия на могъщите и всепомитащи Led Zeppelin.

Групата, която би по продажби Rolling Stones, напълни по-големи стадиони от The Beatles, разтърси основите на музикалния бизнес и създаде истински шедьоври за съкровищницата на рока.

По време на 12-годишния полет полет на цепелина започна една нова ера: без трикове за отвличане на вниманието, без настройване на инструментите между песните, без подгряващи групи, без обувки с високи платформи, без танцуващи момичета, без космически кораби, без изкуствени диаменти, без групости. Просто четири момчета и невероятната музика, която създават. Наистина нито една друга група не се е извисявала толкова високо, но и никой не е плащал толкова тежка цена за успеха си.

В българското издание са включени и дискография и библиография на LED ZEPPELIN, както и допълнителна глава, проследяваща кариерата на членовете на групата до наши дни. В книгата има и над 150 архивни фотографии.ЧУКЪТ НА БОГОВЕТЕ – САГАТА ЗА LED ZEPPELIN
Автор Стивън Дейвис
Превод Стефан Йорданов
меки корици, 448 стр.
Цена 20 лв.

Вземете с отстъпката на "Махалото" за 15 лв.

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.