БОБ ДИЛЪН: ПО МАГИСТРАЛАТА НА ЖИВОТА

БОБ ДИЛЪН: ПО МАГИСТРАЛАТА НА ЖИВОТА

Хауард Саунс

НАЙ-НАКРАЯ НА БЪЛГАРСКИ - НАЙ-ПЪЛНАТА БИОГРАФИЯ НА БОБ ДИЛЪН!

 

Боб Дилън е едно от най-известните имена в Западния свят и въпреки това големи части от живота му си остават обвити в тайнственост. Цялата история, базирана на документирани факти и свидетелства от първа ръка на стотици творци, близки приятели и роднини се появява за пръв път на тези страници, за да разкрие мъжа зад легендата, вдъхновението зад песните, самотата зад славата. Хауард Саунс умело въвежда читателя в историята на личния живот на Дилън, без да изпуска от фокуса си най-важното – неговата музика.

Дилън се движи по магистралата на живота си самотен и горд, непредвидим и гениален. И го прави с такова умение, остроумие и плам, че вдъхновява и други да тръгнат по същия път, а милиони да чуят най-съкровените си мисли и чувства, изразени в песните му.

Музикант, който променя самата същност на популярната музика, поет, предложен за номинация за Нобелова награда, „говорителят на своето поколение“, който не се страхува да казва сериозни неща в среда, която никога не е била възприемана особено сериозно, културна икона, станала част от кодовете на съвремието ни – Боб Дилън е всичко това и още много. Цитиран от Папата и награждаван от президенти, творчеството му е толкова различно като тематика и толкова богато като образност, че му придава статута на философ, мъдрец, пророк…

„Забележителна хроника за забележителен творец“ – Моджо

 

„БОБ ДИЛЪН ПО МАГИСТРАЛАТА НА ЖИВОТА“

Хауард Саунс

Превод: Насо Русков, 432 стр.

ISBN 978-954-8338-19-6

Корична цена 23 лв., вземете сега с отстъпката на Махалото за 18 лв. 

Свали откъс

всички издания
© 2007–2009 „Махалото” ООД. Всички права запазени.